Madplan uge 40

Som jeg måske har pippet om så er det ikke ren sushi og rosé at leve på barselsdagpenge og SU. Med det sagt er det jo heller ikke vandgrød og luftfrikadeller – men nok en gylden mellemvej. Herhjemme har problemet nok nærmere været at vi handler ind fra dag til dag og trasker rundt i de samme retter hele tiden, kødsovs, frikadeller, pizza og forfra. Groft sagt. Nu har vi taget kampen op og forsøger at lave madplan og handle til hele ugen og få prøvet nogle nye retter.

For at holde mig selv i ørene og huske på hvad der fungerede – og hvad der ikke gjorde, bliver madplanerne dokumenteret her!

Facts:

 1. Budgettet er 1000 kr pr. uge og dækker alle måltider, madpakker, bleer, modermælkserstatning, rengøringsartikler og lignende.
 2. Hver uge indeholder suppe, fisk, kylling, oksekød, vegetardag og rugbrødsdag. På vaskeægte daginstitutions-vis.
 3. Den 3-åriges helt ærlige dom vil fremgå.
 4. Tingene serveres i gryder og pander herhjemme – så billederne er råt for usødet og alt andet end stylede.
 5. Vi følger ingen kur, religion, diæt eller lignende. Dvs at vi udskifter særingredienser som glutenfri soya med almindelig soya, sesamolie med almindelig olie osv.
 6. 2 børn – need I say vi spiser tidligt. Tingene tager altså IKKE timevis at lave.

Med de ord – kommer her madplanen fra den netop overståede uge.

Mandag: Laks med dukkah samt bønner og spicy fetadip. Pasta til børnene. Rent hit hos den 3-årige! Opskrift fra ‘LCHF – mæt og slank’

img_9062

Tirsdag: Kartoffel-porresuppe med cremefraiche, bacon og brød. En klassiker herhjemme som vi ved bassen kan lide.

img_9074-1

Onsdag: Sesam/soya-marinerede kyllingelår med grøntsagsspagetti. Rigtig pasta til børnene. KÆMPE hit hos bassen og langt fra nok kyllingelår. Opskrift fra ‘LCHF – mæt og slank’.

img_9089-1

Torsdag: Rugbrødsdag – og der blev spist forskudt. Derfor ingen dokumentation.

Fredag: Hakkebøffer med gul mos, smørstegte svampe med cashewnødder og bearnaise. Mosen og svampene er fra ‘LCHF – mæt og slank’ – de voksne var ret tilfredse, bassen – not so much. Men hakkebøfferne var han vild med!

img_9111-1

Lørdag: Æggekage med kartofler og stykker af kyllingepølser i. Tomater og bacon på toppen og ristet rugbrød med smør. Der kommer normalt også avocado ovenpå herhjemme men den var langt fra moden. Højt elsket ret hos bassen. Var tænkt som vegetardag men det faldt lidt til jorden.

img_9115-1

Søndag: Frikadeller med kartoffelmos og brun sovs. Salat af agurk, feta, granatæblekerner og ristede mandler fra LCHF-kogebogen. Godkendt af barnet – undtagen fetaen.

img_9116-1

Er der mon nogen der kan anbefale goder steder at finde inspiration til, eller madplaner? Så smid endelig en kommentar herunder.

Reklamer

4 thoughts on “Madplan uge 40

 1. Tina lysel siger:

  Dejligt med inspiration, ser lækkert ud.
  Herhjemme skal vi også tage springet med madplan.
  Nemlig.com har madplaner det mener jeg også rema har. Så er det Mambeno.dk til 30 kr. månedligt med tilhørende indkøbsliste, der er nogen ret lækre børnevenlige opskrifter samt madpakke inspiration.

 2. Maja Højgaard siger:

  Det er underligt så fascinerende det er at læse hvad andre spiser. Især fordi jeg mest er på som medhjælp i køkkenet herhjemme. Hos os er det årstiderne der vælger madplanen 3 af ugens dage, vi tilstræber derudover en vegetardag og samler nogle gange op med restedage. Rugbrødsdage sker, når der ikke er energi til andet eller hvis vi har været ude til frokost, oftest på søndage.

  Ift vegetardage så har Meyers Almanak en god karry ret og ellers bruger vi en fantastisk bog der hedder Moose Wood og stammer fra en amerikansk coop.restaurant nær woodstock. Den kan bestilles på nettet og retterne er gennemtestede og smager meget rundt og mættende.

  I dag blev vores vegetardag også “ødelagt” af bacon på kartoffelporresuppen ;-9

  • dittemariej siger:

   Ja det er nemlig ret sjovt at se hvad andre spiser. Jeg synes det er vildt så forskellig aftensmad der i virkeligheden ryger ned rundt omkring i de små hjem :-)

   Årstiderne gad jeg virkelig også godt prøve men det bliver når økonomien er mere luftig. Almanak har vi så den skal bare støves af og den med Moose Wood må jeg få kigget nærmere på. Tak!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s