Børneeksem din #@//!$§*%&!!!!

IMG_4516

Vi er så ‘heldige’ herhjemme at vi får et halvt års tid siden fik en ubuden gæst som har nægtet at forlade adressen siden. Lidt pinligt at være både mor og læge og at der så går ret så mange uger inden der pludselig ringer en klokke og det går op for en hvorfor barnet i flere uger har haft noget røde kinder der pludselig også skaller og har udviklet knopper. Især når barnet er ret så arveligt disponeret for den slags… FLOT!

Nå men statistikken siger jo at vi næppe er de eneste der døjer med den slags da 15-20 % af børn får børneeksem. Jeg tænker derfor at der er en del der kan nikke genkendende til at mange børn ikke just nyder at skulle smøres ind i diverse cremer og slet ikke når det kommer oven i tandbørstning, nattøj og alle de andre ting der også skal ordnes. Ikke desto mindre har vi ikke kunne slippe af med eksemet så vi er fortsat på indsmørings-regimet…

Men nu har vi sagt ja til at prøve at teste Duolac som er mælkesyrebakterier der skulle have en gavnlig effekt på den slags. Generelt er jeg ikke så begejstret for kosttilskud – sorry – men denne gang tjekkede jeg lige op på nyeste forskning og fandt faktisk en rimelig ny artikel fra August 14 som sammenligner resultater fra 25 kliniske forsøg og resultatet er at der faktisk er en gavnlig effekt af probiotika hos børn og voksne med atopisk eksem. Dog med det lille men at effekten ikke har kunnet påvises hos børn under 1 år. Så vi er spændt på at give det en chance og se om det kan nedsætte vores steroid-creme-forbrug!

Første forhindring er bare at pulveret skal drysses på kold mad som fx yoghurt. Vores barn spiser bare ikke yoghurt eller noget som helst i den dur. Han spiser havregrød. HVER morgen. Det kan også puttes i et glas vand og drikkes så det prøvede vi istedet men barnet tog en lille tår og sagde så NEJ TAK! Så når vi lige har fundet en måde at få det i ham på så vender jeg tilbage med vores erfaringer.

Indlægget er sponsoreret – vi har modtaget duolac til testning.

Reklamer

One thought on “Børneeksem din #@//!$§*%&!!!!

  1. Maja Højgaarf siger:

    Yoghurt med smag som eftermiddagssnack vil de fleste små synes er noget af en treat. Og man må godt få sukkerholdige fødevare når det handler om at få medicin ned 😋

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s