Anton 1 1/2 år!

Igår fyldte vores store (lille) basse halvandet år! Ikke en mærkedag vi rigtig går op i herhjemme, men så alligevel. I starten tæller man uger, så måneder, men da så han fyldte et år synes jeg alligevel stadig at der sker så meget at det er for tidligt at tælle i hele år og derfor kommer der en halv-års-status. Siden Anton fyldte 1 år:

– Er han vokset sig til 10,5 kg og 86 cm. Han er altså både lidt under gennemsnittet vægtmæssigt og lidt over gennemsnittet højdemæssigt. Det med højden får han måske fra sin far men ellers ved jeg ikke helt hvor han får sin spinkle statur fra.

– Kan på trods af førnævnte tekniske specs fremvise indtil flere baby-elastikker på lår og arme og tykke hamsterkinder. De må gerne blive lidt endnu!

– Har han både lært at gå, næsten løbe og danse. Sparer ikke på sine nye skills og sidder sjældent stille med mindre det er fordi han er tvunget til det som når onde mor og far placerer ham i autostol, højstol osv.

– Har han været mere rask end syg. I modsætning til månederne op til at han rundede 1 år. Med et velplaceret dræn i hvert øre har vi minimeret antallet af hjemmedage, yeah!

– Er han for alvor begyndt at snakke. Hele tiden. Det meste er noget værre vrøvl men det lyder sgi skægt! Nogle ord er dog klokkeklare selvom de ikke udtales helt korrekt. Mor og Hej-hej sidder i skabet. Far (bar/gar/aaaaar) og ja (Tiiiii-JA) er lige ved. ‘Mere’ forstår langt de fleste men de færreste hører heldigvis at han faktisk siger neger. Er pissenervøs for hvornår vi ender i mega-akward situation pga dén. Og så kan han sige lyde, helt vildt mange lyde! Muh, vov, grrrr, mæh, øf, pruuh, bus-bus og nogle flere jeg ikke lige kan huske. Hvis nogen er i tvivl om bus-bus så er det altså det en bus siger. Jo det er.

– Er han blevet vild med busser og dyr (surprise, afslørede forrige punkt ikke). Skraldebiler kan til nød gå men lastbiler fænger ikke endnu. Er også godt tilfreds hvis mor og far leverer en tur på legeplads eller i svømmehallen. At være hjemme er stadig vildt træls men Bamse i fjerneren og rosiner i hånden kan da fordrive 10 minutter.

– Tilføjet otte nye tænder til samlingen. Det er altså vildt når han kun fik fire på de første 16 mdr af hans liv at de næste otte så kommer over seks-otte ugers tid. Fire af dem er kindtænder og selvom de fleste af dem er gået ret nemt så har de to sidste altså trukket tænder ud. Morens, ikke barnets heldigvis. Men altså 12 down, 8 to go.

– Har han udvidet sit repetoire af fødevarer som han indtager. Ingen tvivl om at han stadig kun spiser for at overleve og ikke lever for at spise. Men nu kan vi heldigvis servere forskellige retter for ham uden at smide hele tallerknen ud igen. Vi har dog stadig et forbrug af pastaskruer svarende til middelstor italiensk familie.

– Har han for alvor fremvist sit temperament. Det er helt vildt så utålmodig den lille mand er og så hysterisk han bliver når tingene ikke går hans vej. Det behøver ikke være et nej fra mor og far, bare to klodser sidder forkert sammen og ikke lynhurtig hopper på plads af sig selv, så begynder den lille drama-dronning at skrige så man tror han har kappet en finger i døråbningen. Håber det damper af.

– Er han heldigvis ikke holdt op med at dele møssere ud. Han er blevet mere nærig med dem men man kan stadig være heldig. Og så kan man også få krammere. Og hvis man er rigtig heldig, og han er rigtig træt, så vil han stadig gerne putte lidt hos sin moar.

Tænk engang, om et halvt år bliver han to år. TO år.

Skærmbillede 2014-08-25 kl. 09.36.05
Næsten-fødselsdagsbarnet tilbragte dagen i godt selskab i zoologisk have.

Reklamer

2 thoughts on “Anton 1 1/2 år!

  1. Trine siger:

    Hej Ditte Marie. Kom lige forbi din blog, og vil bare sige tillykke med ham og hyggelig blog du har. Jeg Har selv en lille Bertram på samme alder jo :)
    Glædelig jul.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s