Dronningen af to-do-lister.

Indrømmet. Vi er lidt der-skal-ske-noget-junkies herhjemme. Ikke sådan 24 timer i døgnet men overall. Vi har de sidste mange MANGE år jongleret deltids-(tættere på fuldtids)job ved siden af vores to respektive studier og krydret det med forskningsprojekter, træning, familiearrangementer, undervisning (af andre, ikke os selv), venner og nårh ja, et barn. Selvom det hele glider lidt nemmere nu hvor jeg hverken arbejder eller underviser ved siden af studiet så er der stadig sindssyg mange ting der skal planlægges og huskes med halvandetårig krapyl i husstanden.

Jeg bilder mig selv ind at det er derfor jeg har udviklet den her lidt spøjse fetisch med lister og skemaer. Det er så usexet som det overhovedet kan blive men hold nu kæft hvor kører vores hverdag bare nemmere når vi gør det på den måde. Sandheden er dog at jeg ikke har udviklet den her kærlighed, jeg har arvet den! Jo sgu. Er begyndt at lægge mærke til at der altid ligger små lapper papir med lister på bordet hos hende min mor når jeg er der!

Men tilbage til de lister og skemaer der. Der er mange af dem men den vigtigste er MasterSkema, vores ugeplan. A4-arket på vores køleskab der koldt og kontant afslører hvem der skal hente, bringe, lave mad, sætte i opvaskeren, ordne vasketøj, støvsuge, vande blomster, rydde op, handle ind og hvor ofte og på hvilke dage det skal gøres. Selvom jeg stadig er ret flov over Hr. Master når han hænger der på køleren så minimerer han bare mængden af din-tur-min-tur samtaler.

Hr. Master er mit skema. Resten er lister, vildt mange lister. Indkøbslisten (den til mad), indkøbsliste # 2 (den til diverse ting), min ønskeseddel, bassens ønskeseddel, to-do-listen, næste-str-listen og de 7 mere jeg næsten er for flov til at nævne. Men hold nu op hvor er jeg glad for dem. Lige pt er jeg i gang med at rydde vildt ud i dem for at kunne koncentrere mig om studiet når det starter. Vi har hængt spejl op, hængt gardiner op, sendt mails til banken, oprettet os på børneintra, bestilt dørskilte til hele opgangen, fået tilbud til et barnevognsskur, gjort næsten hele str. 86 klar til bassen og en masse andre ting. Og hver gang kan jeg sætte et lille flueben og så forsvinder endnu en ting fra min liste og der giver et lille bitte kick til min liste-afhængighed.

Må dog indrømme at det går galt ind i mellem og så bliver der ikke udfyldt ny Master eller listerne går tabt. Hvad sker der så? Ja så sender man fx bassen afsted i vuggestue iført en turkis badeble og spørger om ikke de er søde at skifte ham lidt før end normalt. Fordi man ingen bleer havde derhjemme. Ja det er jo ikke jordens undergang, egentlig er det bare lidt sjovt men næste gang er alternativet altså en old-fashion stof-ble!

P.S. Hvis nogen er lige så begejstrede for lister som mig så kan jeg anbefale app’en wunderlist. Den holder styr på mit liv. Og det har jeg hverken fået penge eller noget for at sige. Den er bare smart!

Reklamer

One thought on “Dronningen af to-do-lister.

  1. Maja siger:

    Hahaha. Herhjemme er jeg ikke den store liste-haj, men min bedre halvdel har masser af dem. Jeg lister stille med, når de er fornuftige, men må indrømme at det ville være smartere hvis jeg havde en liste-fetish lige som dig. Jeg får pip af lister og er mere til. “Næææh – en lørdag uden rygende travlt, skal vi ikke lige gøre rent og vaske tøj”. Jeg er dog fuldt ud klar over at jeg lever på den slags luksusklasse, som flest mænd har, hvor mit liv fungerer fordi min mand er torvholder for hjemme-logistikken. Jeg er bare god til at overholde hans regler:-)

    Til gengæld har vi hinandens google-kalendre og så er der ikke noget der hedder “tur” herhjemme. Det hedder ganske enkelt “hvem kan?”. Og hvis der så er gået for længe mellem at jeg f.x. laver mad, så kommer der en lille (ofte sød) opfordring, som jeg godt ved jeg skal reagere hurtigt på for at undgå hele din-tur-min-tur-møllen. Madlavning planlægger og leverer Årstiderne med deres måltidskasser, så vi kun skal handle morgenmas og bleer. Ønskesedler og fællesbrainstorm er i evernote, dropboks har et excelark med vores interne regnskaber og i øvrigt billeder fra vores dejlige ferier og familiefejringer.

    Hjemmeplanlægningen er i sandhed digital, og halleluja for det, for jeg synes virkelig sådan nogle håndskrevne huskenoter der ligge rundt omkring kan være stressende i sig selv – og det er jo ikke meningen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s