Om fastelavnskostumer og familietraditioner

Når jeg tænker tilbage til min barndom så kan jeg huske tre kostumer jeg har haft på til fastelavn. Indianer, nonne og ballerina. Det er ikke fordi jeg husker dårligt, jo der har nok været et par stykker mere, men i bund og grund handler det om at jeg ALTID var syg til fastelavn. Den var særligt sikker når min mor havde brugt lang tid på at kreere et nyt kostume til mig som jeg glædede mig til at have på. Derfor tror jeg også nonne-kostumet holdt 3 år.

Det kan derfor ikke overraske nogen at Anton lagde sig med endnu en gang mellemørebetændelse hen over weekenden hvor fastelavn skulle holdes mandag i vuggestuen. Sådan er det selvfølgelig med små børn men jeg kunne ikke lade være med at blive noget så ærgerlig når nu jeg havde syet bassens allerførste fastelavnskostume helt selv (i mit ansigts blod, sved og tårer sent søndag aften – altid i god tid selvfølgelig).

MEN, vi kunne simpelthen ikke få os selv til bare at pakke kostumet ned uden det nogensinde var brugt eller vist frem så på en helt almindelig højhellig torsdag efter fastelavn blev Anton sendt i vuggestue sådan her:

IMG_2873

Mor var stolt og pædagogerne synes han var noget så nuttet og tog billeder og hovedpersonen selv anede ikke hvad der foregik men lod hatten sidde hele dagen!

Da jeg afleverede fredag morgen og så et af de andre børn fra stuen iført sit isbjørnekostume grinte jeg lidt for mig selv og tænkte at sådan en dragt da egentlig duer fint hele året! Dog må vi lige tage en snak med bassen næste år om at han ikke behøver videreføre alle familietraditioner.

Dragten er syet efter et heldragtsmønster fra Stof & Stil. Stoffet er grå isoli samt sort og naturhvid jersey. Halen og huen er lavet efter fri fantasi med lidt hjælp fra lidt vlieseline.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s