DIY – Slyngevugge

Et sovende barn i den nye slyngevugge

Et sovende barn i den nye slyngevugge

Jeg har både læst og hørt om de der babyer som bare bliver lagt i deres seng og så falder i søvn uden et kvæk. Sådan en baby er min ikke. Min er sådan en der skal svøbes som en isvaffel i sin dyne og så vugges så meget at det nemmeste er at sidde og hoppe på en motionsbold med ham i armene. Det er HÅRDT for arme og skuldre. Løsning – slyngevugge i fjeder! Men, men, en smuuule pricy. Sådan en fætter koster nemlig 1799 kr fra ny. Har derfor selv kreeret en, det er ikke billigt, men billigERE end at købe den. Hvis jeg selv skal sige det er den blevet ret så flot og mine skuldre er allerede mere afslappede af bare og sidde og gynge vuggen end at have 5 kgs baby i armene. Ahhh.

Det skal man bruge:
3 meter stof. Jeg brugte kraftig hør bestilt på Stof og Stils hjemmeside til 69 kr. pr. meter.
Tværpind. Min er købt på sneglehuset.com til 89 kr.
Karmbeslag. Mit er købt på sneglehuset.com til 199 kr.
Fjeder. Min er købt på mamaslife.dk til 230 kr.
Slyngering. Min er købt på mamaslife.dk til 25 kr.
Karabinhage eller nylongjord til at sætte mellem slyngering og fjeder. Vi fandt noget på lager i hjemmet.
Madras. Kan købes eller kreeres selv. Vi brugte lagenlærred og fyld fra en monteringspude som var på lager i hjemmet.

Man kan også købe en pakke med karmbeslag, fjeder, slyngering, nylongjord og tværpind hos mamaslife.dk til 450 kr.

Punkt 1
Klip et stykke stof på 1 m x 2,55 m. stykke 1
Klip et stykke stof på 1 m x 40 cm. stykke 2
Klip to stykker stof på 40 cm x 40 cm. stykke 3a og 3b
Klip 3 strimler stof på 1 m x 3 cm. Stykkerne 4a, 4b og 4c

Punkt 2
Stykket 2 overlockes eller zigzagges på alle kanter. På de to langsider laves ombuk på 1 cm som stryges fast. Find midten på stykke 1 og læg stykke 2 herpå. Stykket skal fungere som en forstærkning i bunden af vuggen hvor barnet ligger. Sæt fast med nåle og sy to stikninger langs hver langside hvor ombukket er lavet.

Punkt 3
Overlock / zigzag alle sider på stykke 1. Ligesom ved stykke 2 laves ombuk på de to lange sider som stryges fast. Her sys een stikning i hver side til at fæstne ombukket med.

Det skal ende med at se sådan her ud i bunden af vuggen.

Det skal ende med at se sådan her ud i bunden af vuggen.

Punkt 4
Tag stykke 3a og 3b og klip to hjørner ved siden af hinanden afrundede. Overlock / zigzag kanterne hele vejen rundt på hvert stykke. Sy de to stykker sammen mellem de to skarpe hjørner, vend rundt og pres med strygejern. Dette stykke skal fungere som et “hovedgærde” og skal derfor sys fast på stykke 1 ud for forstærkerstykket (stykke 2). Er nemmest at vise med billeder:

Inden det sys fast.

Inden det sys fast.


Når det er syet fast.

Når det er syet fast.

Punkt 5
Træk stykke 1 gennem slyngeringen og sy de to korte sider sammen så der dannes en stor ring af stoffet med forstærkerstykket nedadtil og udenpå.

Punkt 6
Fold de tre strimler 4a, 4b og 4c på midten så de måler 1,5 cm x 1 m. Overlock / zigzag så du har tre snore/strimler.

Punkt 7
Den ene strimmel bindes rundt om stoffet under slyngeringen. Dernæste foldes stoffes i begge sider og sættes ind i hakket i hver side af tværpinden. De to resterende strimler bindes fast om stof og tværpind i hver side.

Ved slyngeringen opadtil

Ved slyngeringen opadtil


Ved tværpinden

Ved tværpinden

Punkt 8
Slyngeringen monteres i den ene ende af fjederen med karabinhage eller nylongjord. Fjederens anden ende monteres til karmbeslaget. Med fjederen følger en sikkerhedssnor som skal bindes fast til slyngeringen, gå gennem fjederen og bindes fast til karmbeslaget. Så er den der hvis fjederen skulle springe hvilket jeg har svært ved at forestille mig.
Madrassen lægges i.

Det færdige resultat

Det færdige resultat


Det færdige resultat

Det færdige resultat


Det færdige resultat

Det færdige resultat


Det færdige resultat

Det færdige resultat

Reklamer

29 thoughts on “DIY – Slyngevugge

 1. Maja Højgaard siger:

  Det kunne godt ligne et godt sommerprojekt for mig mens jeg går og venter på min lille dreng. Hvor i lejligheden har I hængt den op? Hvornår på døgnet sover han I den?

  • dittemariej siger:

   God ide! Jeg er blevet SÅ glad for vores. det er virkelig tungt for nakken/armene når baby lynhurtigt vejer 6 kg og vil vugges i søvn. Den kan jo hænge i en krog men fordi vi har dørkarmsbeslag kan jeg flytte den. Så pt hænger den mellem vores to stuer fordi døråbningen er bred der. Han sover en lur om dagen i sin barnevogn – resten i den her. Kender flere der også bruger den om natten og som “weekendseng” når de er små.. Det er dog vist noget med at man skal have sådan en kokos-måtte-ting i bunden til at afstive den hvis man bruger den fra helt nyfødt..

 2. Maria siger:

  Tusind tak for en rigtig fin DIY! Jeg vil kaste mig over at sy en slyngevugge en af de nærmeste dage.Jeg er vild med din grundighed i forhold til mange andre DiY’s :-). Forøvrigt en super lækker blog!
  Kh Maria

  • dittemariej siger:

   1000 mange tak for de pæne ord :-) Bloggen er gået lidt i stå pga krævende baby men der er flere DIY’s på vej med babyting så følg endelig med.

 3. Pingback: Slyngevugge
 4. Camilla Engelund siger:

  Hejsa. Hvad har den kostet dig at lave? Og tager du imod bestilling? Har selv 10 tommelfingre og dur ikke med en symaskine :(
  Hilsen Camilla

  • dittemariej siger:

   Alt i alt har den kostet omkring 750 kr men jeg vil tror det kan gøres ned til 500-600 kroner da flere af materialerne kan købes i billigere udgave.

   Jeg kan desværre ikke sy på bestilling da jeg har alt for travlt med baby og studie men mon ikke der er et familiemedlem eller veninde der kan sy stofringen for dig – så er resten jo bare samleri og det tager vitterligt ingen tid.

   Alternativt kommer den originale slyngevugge ofte til salg på dba.

 5. Mette siger:

  Tak for en enkel og virkelig god DIY. Det har resulteret i en vugge, som jeg synes er blevet bedre end den originale Natures Sway, som jeg har brugt indtil nu. Den lille er 7 mdr, så det var tid til en større :)

  • dittemariej siger:

   Velbekommen og dejligt at resultatet både blev billigere og bedre end den originale :-)

   Min basse rykkede dog ud af sin da han var omkring de 7 mdr men den gør nu glæde hos en lille pige istedet.

   • Mette siger:

    Jeg har også forlænget den ift dine mål, så den er næsten 1 m lang – og gav den også et par cm i bredden. Var i tvivl om den ville blive for voldsom, men det fungerer rigtigt godt. Havde alle ‘reservedelene’ fra den gamle.

 6. Christina siger:

  Hej, ved du hvad liggemålene (bredde/længde) blev på din version?
  Vil gerne lave en “junior” version, så tænker at bruge din gode vejledning og så bare lægge X centimeter til, men vil gerne have en ide om målene :-)

 7. dittemariej siger:

  Hej Christina

  Da siderne svøber sig op om barnet har det ikke decideret en bredde – det kommer an på madrassen du putter i og hvor langt nede du sætter tværpinden, jo længere nede jo mere bliver siderne tvunget ud.

  Længden er 1 meter – fratrukket lidt sømrum osv. Min søn kunne sagtens ligge i den længere – nok også nu men han begyndte at vende og dreje sig og derfor rykkede han videre i tremmeseng.

  Håber du kunne bruge mit svar!

  VH Ditte

 8. Anne siger:

  Jeg havde tænkt den skulle laves inden jeg fødte, men nåede det aldrig. Nu har min datter meget store problemer med at sove i dagtiden, så nu skal den laves (stoffet var jo indkøbt). God og overskuelig DIY – men skriver faktisk for at spørge til tæppet, din søn her over sig på et af billederne – hvor er opskriften fra? Synes det ser rigtig lækkert og “tæt” ud!

 9. dittemariej siger:

  Det er min mor der har strikket tæppet, jeg skal nok høre hende hvor opskriften er fra :-) Jeg kan dog afsløre at hun synes det var vældig besværligt i forhold til de andre tæpper hun har strikket til de andre børnebørn!

 10. holmegaardmedie siger:

  Tusinde tak for alle de gode ideer, og rigtig fine ting Du viser frem.. Jeg venter mit banr nr to, og Du har lige givet mig en masse gode ideer, til hvad jeg kan lave inden barnet kommer..
  Mange tak..
  Forsæt endelig den gode arbejde..

  mvh Dorthe

 11. Inge siger:

  Hvor er den bare flot :-) og virkelig god beskrivelse og gode billeder for, hvordan du gør. Super godt! Tror måske, jeg vil ha’ min mor til at sy for mig ;-)
  Vil dog rigtig gerne ha’ fat i stativet også, men hold nu op, den er dyr!
  Tænke, tænke – købe den originale eller sy selv..? Åh, hvor er det svært.
  Vores lille pige er 8 uger i dag, så har akut brug for én… Kan bare ikke bestemme mig :-D
  Men tak for rigtig godt oplæg :-) Ha’ det glad.
  Kh. Inge

  • dittemariej siger:

   Hej Inge!

   Tusind tak for de pæne ord – uanset om I køber eller syr selv tror jeg du vil blive glad for den. Og hvis man køber kan den jo sælges igen for tæt på nyprisen – har jeg i hvert fald hørt :-)

   KH Ditte

 12. Mia siger:

  Hej Ditte. Tror jeg vil kaste mig ud i en slyngevugge, din diy virker overskuelig. Men har lige et par spørgsmål som jeg håber du vil svare på. Er det lige meget hvor man placerer træstykket? Altså hvor højt/lavt?
  Hvor “lang” er din? Skal have min på leander stativet.
  Venligst Mia.

 13. dittemariej siger:

  Hej Mia.

  Ja det er fuldstændig ligegyldigt hvor træstykket sidder – det bestemmer man selv. Jo højere oppe det sidder jo mere omslutter siderne barnet.
  Min er 1 m lang minus en cm eller to i hver ende som bliver bukket om. Dog var madrassen jeg havde i kortere og det afgør jo længden, da resten bare ‘klasker sammen’ hvis du forstår.

  VH Ditte Marie

 14. Katrine Illum siger:

  Stoffet skal være 3 meter langt. Hvor bredt er det ca? Jeg har nemlig fundet noget på en udenlandsk hjemmeside..

  • dittemariej siger:

   Altså det skal jo minimum være 1 m bredt men hvis det kun er 1 m bredt kommer du til at skulle bruge ekstra i længden for at få plads til delene. Jeg mener at det jeg brugte var 140 cm bredt.

 15. Heidi siger:

  Hej Ditte. Jeg er godt i gang med min egen lille slynge vugge ud fra din opskrift. Jeg sidder dog nu og er ved at bestille de sidste materialer så jeg kan komme videre. Mit spørgsmål er derfor om det er et must med karmbeslaget eller om man kan “nøjes” med af fastgøre vuggen til sin slyngering, forbinde slyngering og fjeder med en karabinhage og fastgøre fjedderen til krogen i loftet? Ummidbart tænker jeg at det ikke er nødvendigt med karmbeslaget eller har jeg misforstået dens betydning eller funktion? Skal den ikke sidde mellem fjeder og krogen til loftet? Tak for en lækker blog. Venligst Heidi.

  • dittemariej siger:

   Hej Heidi

   Du skal kun bruge karmbeslag hvis du ikke har krog – med krogen skal du istedet bruge en kæde så du kan justere højden som vuggen skal hænge i. Kæden kan bestilles samme steder som de andre reservedele normalt.

   VH Ditte

 16. Lise siger:

  Hvor mange kg kan den klare?
  Syntes den er utrolig flot men er måske sent ude i det min søn vejer lige over 8 kg.

  • dittemariej siger:

   Hej Lise.

   Det er fjederen som afgør vægten, altså skal du bare finde en fjeder som duer til 8+ kg eller sætte 2 fjedre ved siden af hinanden. Natures Sway har lavet en junior udgave til de store børn så det kan sagtens lade sig gøre.

   VH Ditte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s