DIY – Flagkæde / Vimpler

Der har været lidt stille på bloggen et par dage. Jeg har nemlig været et smut i jylland hos svigerforældrene og nydt et par dages afslapning samtidig med at nogle så trælse, praktiske ting som at have bilen til service og få den støvsuget blev ordnet. Men inden vi tog afsted i søndags fik jeg syet en flagkæde som skal pynte på babyens seng. Sengen var det allerførste vi købte til baby kort tid efter nakkefoldsscanningen fordi vi fandt en Juno i god stand på den blå avis. Da vi ikke vidste om det var en drenge-bebs eller en pige-bebs malede vi den cremehvid og den er blevet så fin men også meget neutral. Derfor har jeg syet flagene til at hænge rundt på ydersiden af sengen så den bliver lidt sjovere!

Materialer: 6 forskellige slags stof (jeg købte 4 patchwork-stykker i Stof & Stil og lå inde med 2 ensfarvede) samt 5 m. kantebånd. Jeg gav 80 kr. for stoffet og 13 kr. for kantebånd så der er for 93 kr. materialer i alt.

How to: Jeg lavede en skabelon i pap og tegnede den så af med kuglepen på de forskellige stykker stof. Jeg valgte at lave 3 flag af hvert og tegnede derfor 6 på hver. Derefter blev de alle klippet ud med 0,5 cm sømrum og strøget glatte inden de kunne sys sammen to og to. For at få spidserne spidse er det bedst at sy ned til spidsen, sy et enkelt sting “på tværs” eller vandret og så sy op igen. Sømrummet klippes af ved spidsen men kan blive ved resten af kanten. Til slut skal flagene vendes (jeg brugte en tyk strikkepind til spidserne), stryges glatte og sys på række i kantebåndet. Jeg satte dem med 5 cm imellem. Så er de ellers klar til at komme på sengen :-)

Flagene syet sammen og klar til at blive vendt

Flagene syet sammen og klar til at blive vendt

Vendt og strøget

Vendt og strøget

Færdig og klar til at pynte på sengen

Færdig og klar til at pynte på sengen

Færdig og klar til at pynte på sengen

Færdig og klar til at pynte på sengen

Reklamer

2 thoughts on “DIY – Flagkæde / Vimpler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s